Artikkel
  • Kuula
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Microsofti tulevik on pilves

    Tahame Microsoftis olla inimestega pidevalt seotud ja pakkuda neile parimaid tehnoloogilisi lahendusi hoolimata sellest, missuguse tootja nutiseadmeid nad kasutavad, rääkis Microsofti asepresident Steve Crown Garage48 üritusel “Health & Wellness”.

    Järgneb intervjuu Steve Crowniga.
    Microsoft ei ole ammu enam pelgalt tarkvaratootja, vaid olete astunud ka näiteks nutiseadmete turule, kus valitseb aga tihe konkurents. Mis on Microsofti strateegia lähitulevikuks? Maailmas, nii nagu meie seda näeme, saab inimestel olema suurel hulgal erinevaid seadmeid. Alates sülearvutitest, lauaarvutitest, telefonidest kuni tahvelarvutite ja kõikvõimalike väiksemate nutiseadmeteni välja. Meie tahame aidata inimestel olla produktiivsed, ükskõik millist seadet nad kasutavad. Ning saada intelligentsete seadmete kasutamisest maksimaalset kasu. See on tihedalt seotud ka pilvetehnoloogiaga, mis annab võimaluse ükskõik millisel seadmel vajalikku infot kätte saada.
    Microsoftis ütleme praegu, et me oleme seadmete ja teenuste ettevõte. Me tahame töötada igaühega, ükskõik millise firma seadet ta kasutab. Lisaks tahame välja töötada oma seadmeid, mis on meie arvates oma klassis parimad. Teiseks tahame pakkuda teenuseid, mis põhinevad pilvetehnoloogial. See kõik annab uusi võimalusi olla seadmetega veelgi produktiivsemad. Soovime, et inimesed tahaksid tehnoloogilisi seadmeid ja tahaksid samal ajal neist aina rohkem kasu saada.
    Meie missiooniks on aidata inimestel äris ülemaailmselt avastada oma tõeline potentsiaal.  Oli aegu, mil tegime seda laua- või sülearvutitega ja kõige tähtsam oli kontori produktiivsus. Nüüd aga  teame, et inimesed ei istu enam arvuti taga, vaid liiguvad kogu aeg ringi ja kasutavad näiteks telefone. Me tahame nendega seotud olla, ükskõik, millist nutitelefoni nad parasjagu kasutavad.
    Hea näide sellest on meie hiljutine pilvetehnoloogial põhinev Office365 tarkvara, mis on nüüdsest saadaval ka iPadi jaoks.
    Microsoft siiski tuli mobiiliseadmete turule, sest ostsite hiljuti Nokia mobiiltelefonide tootmise. Millised on teie plaanid Nokiaga? Alates esmaspäevast saame alustada selle integratsiooniga, millest oleme pikka aega rääkinud. Alustuseks jätkame kindlasti kõigi Nokia seadmetega, mida nad praegu pakuvad. Meie meeskonnad vaatavad siis üheskoos, kuidas see areneb. Kindlasti jälgime edaspidi pingsalt, kuidas nutiseadmed ülemaailmselt arenevad. Nokias töötab 25 000 inimest ja nad kõik ei ole mobiilide tootmisega seotud. Seal on väga palju tehnoloogilist kogemust ja teadmisi, millest me oleme samuti väga huvitatud.
    Tunneme Eestis alati huvi ka Skype’i käekäigu vastu. Kuidas neil läheb? Meie oleme samuti nende käekäigust huvitatud. Skype’il läheb väga hästi. Ma ei oska küll praegu täpseid numbreid välja tuua, kuid rahvusvaheliste kõnede minutid igal juhul kasvavad.
    See on üks asi, mis meie arvates sobib suurepäraselt kokku Microsofti missiooniga aidata inimestel ettevõtetes mõista oma tõelist potentsiaali. Mul on kolleegid Hiinast, kes kasutavad koju helistades pidevalt Skype’i. See on ideaalne näide sellest, kuidas aidata inimestel oma elu rikastada.
    Teie olete Microsofti asepresidendina vastutav  Microsofti strateegia eest Hiinas. Millise plaani järgi Microsoft seal tegutseb? Jah, minu tööülesanne praegu on viia kõik Microsofti teenused Hiina turule. Mõtleme terve suure meeskonnaga koos välja plaani, kuidas seda teostada. See on üsna suur tükk meie jaoks. Tegutsen samal ajal ka teistes suurtes organisatsioonides, kus püüame ülemaailmsete ettevõtete ja spetsialistidega koostöös seista internetivabaduse eest. Ma annan endast kogu aeg parima, et internet oleks inimeste jaoks jätkuvalt vabalt kättesaadav asi, mis rikastab nende elusid.
    Hiinas on raskusi, kuid meie usume, et on parem olla nendega jätkuvalt koostöös ning jätkata nendega arutelusid. Meil on regulaarsed vestlused sealsete ametnikega. Neile ei pruugi kõik see meeldida, mida me välja pakume, aga töötame selle kallal edasi.  Igal juhul oleme veendunud, et 1,4 miljardi inimesega Hiinas peame me kohal olema ja nendega tuleb pidevas suhtluses olla. Me ei saa valida riike selle järgi, kas seal on lihtne tegutseda.
    Tehnoloogia areneb meeletul kiirusel, milline näeb meie elu välja 10 aasta pärast? Ma arvan, et järgmise 10 aasta jooksul muutub kõik isegi veel kiiremini kui viimase 15 aastaga. Osa sellest muutusest moodustab infotehnoloogia areng, mis kasvab eksponentsiaalsel kiirusel. Kuna pilvetehnoloogia ja muud arvutitega seotud võimalused muutuvad aina odavamaks, siis ma arvan, et tuleviku prognoosimisega kukub läbi ka kõige ulmelisema mõtlemisega inimene. Elu ei muutu päris nii, nagu ootame, kuid kindlasti on see põnev ja rikas maailm. Maailm, kus on olemas peaaegu kõik võimalused saada ligi ükskõik millisele informatsioonile, millele arvame, et meil peaks olema juurdepääs. Selle nimel töötame nii meie kui ka kõik teised IT-sektori ettevõtted.
    PC-turg valmistab peavalu
    Maailma suurim tarkvaratootja Microsoft on hädas kahaneva personaalarvutite turuga ning pidi vastu võtma väiksema kasumi- ja käibenumbri.
    Kolme kuuga teenis Microsoft 5,66 miljardit dollarit puhaskasumit ehk 68 senti aktsia kohta, vahendas MarketWatch. Aasta tagasi samal ajal teenis firma 6,06 miljardit ehk 72 senti aktsia kohta. Käive kahanes aastases võrdluses 0,4%.
    Thomson Reutersi küsitletud analüütikud ootasid keskmiselt 20,4 miljardi dollarilise käibe juures puhaskasumiks 63 senti aktsia kohta.
    Tegu oli esimese tulemuste avalikustamisega uue tegevjuhi Satya Nadella taktikepi all. Hästi edenes Microsofti tarkvara müük ettevõtetele, mis kasvas 7%, 12,23 miljardi dollarini.
    Kahanev personaalarvutite turg on kahjustanud Microsofti Windowsi operatsioonisüsteemi ning Office’i müüki. Ärinõudlus on samas kasvanud, sellele aitas kaasa Windows XP toe kadumine, mis sundis ettevõtteid oma tarkvara uuendama.
     
    Kes on kes
    Steve Crown
    Microsoft Corporatsioni asepresident, kes vastutab ühtlasi Hiina strateegia eest. Enne 1997. aastal Microsofti tööle asumist töötas rahvusvahelises advokaadibüroos ja asepresidendina firmas, mis ehitas juhtmeta telefoni võrke Venemaal.Lisaks on mitme mittetulundusorganisatsiooni juhatuses, mis keskenduvad inimõigustele ja rahvusvahelisele kaubavahetusele ning haridusele. 
     
    Tasub teada
    Microsoft neelas lõplikult Nokia
    Microsoft teatas reede pärastlõunal, et Nokia ülevõtmine on viimaks lõpule viidud. Nokia teatel võib lõplik müügihind olla pisut kõrgemgi kui septembris välja hõigatud 5,44 miljardit ­eurot, vahendas Bloomberg.Maailma suurim tarkvaratootja tahab mobiili -ja tahvelarvutite turul püüda konkurente Google’it ja Apple’it. Nokia soovib aga pööret oma võrguseadmete äris ja püüda teiste seas rivaale nagu Ericsson.Ostu järel sai IDC uuringufirma andmetel Microsoftist 14protsendise turuosaga turuliidri Samsung Electronicsi järel maailma suuruselt teine mobiilitootja.nutitelefonide äris, mis teenib kõige suuremat kasumit, jääb Microsoft konkurentidest kaugele maha. Microsofti Windows Phone’i tarkvara kasutab vaid kolm protsenti turust. Seevastu Apple’i ja Google’i operatsioonisüsteemidel jooksvad seadmed moodustasid umbes 96% neljandas kvartalis tarnitud 290 miljonist nutitelefonist.Microsoft Devices Groupi asepresidendina alustab tööd Nokia endine president ja tegevjuht Stephen Elop.
  • Hetkel kuum
IT-ettevõtte juht: tehisaru tuleb taltsutada
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Tehisintellekt, mis tänavu hakkab mõjutama mitut valdkonda meditsiinist julgeoleku ja keskkonnani, aitab teha hüppe, mis toob Eesti taas digitaalse arengu eesliinile, kirjutab Tietoevry Create’i Baltikumi juht Valērija Vārna.
Indrek Kasela astub tagasi, juhatus jätkab kahe liikmega
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Kalatootja PRFoodsi juht Indrek Kasela astus ettevõtte juhi kohalt tagasi, samuti lahkus ta tütarühingute Saaremere Kala ja Saare Kala Tootmine juhatustest.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
LHV tippjuht lahkub ametist
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
LHV Groupi nõukogu kutsub ametist tagasi juhatuse liikme, riskijuhi Martti Singi. Ühtlasi lahkub Singi samas ajaraamis ka LHV Panga juhatuse liikme ja riskijuhi kohalt.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eelarvenõukogu: riigivõlg kasvab kiirelt
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Eelarvepuudujääk ulatub järgmistel aastatel koguni 5%ni SKPst ja riigivõlg jätkab kiiret kasvu. Selline eelarvepoliitika seaks ohtu Eesti majanduse stabiilse arengu ega vastaks eelarvereeglitele, selgub pressiteatest.
Uus linnavõim vahetas välja Tallinna Hambakliiniku nõukogu ja juhi
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.
SA Tallinna Hambakliiniku nõukogu kutsus alates tänasest tagasi juhatuse esimehe Maksim Volkovi, kelle juhitud linnaasutuses paljastas audit autoritaarse juhtimise ja lepingud omadega.