Vene värvitootja ehitab Narva tehase

28. aprill 2014, 11:29

Venemaa tööstuslike lakkide ja värvide tootja Emlak avab sügisel Narvas tehase, mis kerkib sealse tööstus- ja logistikapargi territooriumile.

Kui peatöövõtja Fund Ehitus oktoobris hoone võtmed üle annab, käivitatakse kohe ka tootmisliin, kinnitas Peterburi tehase Emlak direktori Vladimir Kuhta Põhjarannikule. Kaua kulub tehase seadistamisele, ei osanud Kuhta öelda, märkis vaid, et kuna tehnoloogia ei ole unikaalne, ei tohiks probleeme tekkida.

OÜ Emlak Eesti juhatuse liige Juri Gudin rääkis, et Narva tehasesse investeeritakse umbkaudu 3 miljonit eurot. Olenevalt sellest, kui hästi neil minema hakkab, võidakse tulevikus käivitada teinegi ehitusjärk.

Esmalt võetakse tööle 45-50 inimest, hiljem võidakse töötajaid juurde võtta, kirjutas Põhjarannik. Töö ei ole Kuhta sõnul füüsiliselt raske: tuleb juhtida automaatikat ja hooldada seadmeid.

Kuhta ei varjanud, et tehas kuulub tule- ja plahvatusohtlike kategooriasse, ent loomulikult järgitakse kõiki ohutusmeetmeid. Mis puutub keemilistesse lõhnadesse, siis tänapäevatehnoloogia juures on need välistatud, kuna tootmisliin on hermeetiline.

Emlak toodab lakke ja värve peamiselt tööstusobjektidele, metallkonstruktsioonidele, laevadele, sildadele jne. Narvast on plaan tünnides ja muudes mahutites teele saata sadu tonne keemiatoodangut kuus.

Loe lähemalt tänasest Põhjarannikust.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2014, 22:41
Otsi:

Ava täpsem otsing