Michael Wolf: Baltimaades ebakindlus

Romet Kreek 28. aprill 2014, 09:21

Swedbanki juhatuse esimees Michael Wolf seletas kvartalitulemusi avaldades, et Ukraina sündmused on loonud Baltimaades ebakindluse, mis lükkab tõenäoliselt edasi krediidinõudluse kasvu.

Ukraina kriisi süvenemine ja täiendavad Venemaa sanktsioonid võivad avaldada mõju Balti etttevõtete krediidikvaliteedile. Praegu seda mõju Balti majandustele tunda ei ole.

Balti majanduste väljavaade on tema kinnitusel jätkuvalt väga positiivne. "Kuigi Baltimaad on iseäranis avatud Venemaale vastu kehtestatavate sanktsioonide suhtes, ei ole me veel näinud oma äris kriisi mõju," ütles Wolf.

Swedbank Eesti juht Priit Perens lisas, et ehkki maailma majandus alustas aastat kasvutrendis, on hiljutised sündmused Venemaal ja Ukrainas muutnud selle üsna haavatavaks ning teinud meid ettevaatlikuks.

"Seni ei ole mujal toimuv Eesti majandust veel oluliselt puudutanud, oleme üsna hästi vastu pidanud. Meie majanduse hajutatus ja ettevõtjate paindlikkus on nendes tingimustes äärmiselt tähtsad, et välismõjudele vastu panna," lausus Perens pressiteates.

Swedbank, kes teatas täna aastasest 12% I kvartali kasumikasvust, lisas, et Ukraina sündmused on tekitanud Baltimaades muret ja see lükkab tõenäoliselt veelgi edasi krediidinõudluse kasvu.

Juba täna võib oodata, et USA ja EL kehtestavad Venemaa vastu täiendavaid sanktsioone. Olukord Ukrainas on halvenenud. Venemeelsed separatistid on Ukrainas võtnud rahvusvahelised vaatlejad pantvangi. Venemaa on lisanud pinget, korraldades vahetult Ukriana piiri läheduses sõjaväe õppuseid. Ukraina kaitseministeeriumi kodulehel seisab, et Ukraina lõunaosa õhutõrjeväed on viidud operatsioonilisse valmidusse.

Swedbanki puhaskasum kasvas aastaga 3,53 miljardilt Rootsi kroonilt 3,95 miljardile Rootsi kroonile, jäädes maha analüütikute 4,01 miljardi Rootsi kroonisest ootusest. Panga puhasintressitulu kasvas 2,4%, 5,48 miljardile Rootsi kroonile, kuid puhasteenustasutulu kasvas 13%, 2,69 miljardile Rootsi kroonile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2014, 16:20
Otsi:

Ava täpsem otsing