Elektri börsipakett oli aprillis 28 protsenti soodsam

29. aprill 2014, 15:18

Populaarseima börsipaketi elektritarbijad maksid avalike hinnakirjade järgi aprillis ligi 28 protsenti soodsama arve kui levinuima fikseeritud hinnaga paketi kasutajad, näitab elektrilepingute portaali Energiaturg.ee analüüs.

Energiaturg.ee tegevjuhi Pirmin Tamme sõnul on börsihinnad püsinud jätkuvalt madalad tänu tavapärasest oluliselt soojematele ja tuulisematele ilmastikutingimustele. „Lisaks pole elektrijaamades toimunud pikemaajalisi katkestusi ega hooldusi ja madalamaid hindu on soodustanud normaaltasemest suurem juurdevool hüdroreservuaaridesse,“ lisas Tamm.

„Tarbijatel tasub praegu otsida soodsamaid elektrilepinguid, kuna ka fikseeritud pakettide hinnad on aprillikuus mõningate müüjate seas väga madalale langenud. Seejuures on viimastel kuudel börsipakett olnud endiselt soodsam valik ka kõige parematest fikseeritud hinnaga lepingutest,“ selgitas Tamm.

Populaarsema börsi- ja fikseeritud paketi võrdlus näitab, et aprillis oli näiteks 1750 kWh aastatarbimisega korteril börsihinnaga pakett koos käibemaksuga 2,39 eurot odavam kui enimvalitud fikseeritud hinnaga leping. Elektriküttega eramu, mille aastane tarbimine on 22 500 kWh, pakettide hinnavahe oli aprillis 30,7 eurot. Hinnad sisaldavad käibemaksu, kuid tegemist on üksnes elektri maksumusega, ilma võrgutasude ja aktsiisideta.

Energiaturg.ee on sõltumatu võrdlusportaal sobiva elektrilepingu sõlmimiseks, mida arendavad koostöös Advokaadibüroo Glimstedt, investeerimisfirma Capital Mill ning IT-partnerina Helmes.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. April 2014, 15:18
Otsi:

Ava täpsem otsing