Ukraina taastab ajateenistuse

1321-aripaev 02. mai 2014, 07:35

Ukraina presidendi kohusetäitja Oleksandr Turtšõnov andis neljapäeval välja seadluse taastamaks ajateenistus, et tulla toime üha halveneva julgeolekuolukorraga riigi ida- ja lõunaosas, vahendas ERR uudisteportaal BBC-d.

Otsus jõustub viivitamatult ja tuli pärast seda, kui venemeelsed hõivasid eile Donetskis prokuratuurhoone.

Turtšõnov tunnistas eile, et Ukraina väed on olnud seni abitud taastamaks korda Ida-Ukrainas. "Võtsime selle abinõu tarvitusele, arvestades riigi ida- ja lõunaosas halvenevat olukorda," seisis presidendi kantselei teates.

Ukraina sõjaväe suurust hinnatakse praegu 130 000 meheni ja ühes reservväelastega võib isikkoosseisu kasvatada miljonini.

Loe edasi ERR uudisteportaalist.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. May 2014, 17:16
Otsi:

Ava täpsem otsing