Maksuamet kogus mullusest 12% rohkem makse 

08. mai 2014, 16:30

Maksuamet kogus aprillis 438,4 miljonit eurot makse, mis  on 12,1% rohkem kui möödunud aastal.

Suurematest maksudest kasvas käibemaksu ja sotsiaalmaksu laekumine, vastavalt 15,5% ja 7,1%, teatas maksu- ja tolliameti fiskaalpoliitika osakonna juhataja asetäitja Sven Kirsipuu. Esimese nelja kuuga on riigieelarvest täidetud 30,9%.

Käibemaksu laekumise kasv ulatus aprillis 15,5%ni, võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Aprillis tasuti käibemaksu 146,2 miljonit eurot ning eelarvest on esimese nelja kuuga täidetud 32,8%. Suurematest tegevusaladest ulatus mootorsõidukite müügi deklareeritud käibe kasv eelmise aasta aprilliga võrreldes 22,2%ni ning toiduainete müük kasvas vastavalt 9,5%. Kõikide tegevusalade käive kokku tõusis seejuures 1,2%. Võrreldes eelarves planeerituga, on käibemaksu esimese nelja kuu jooksul laekunud oodatust rohkem.

Tööjõumaksude laekumisele mõjub positiivselt keskmise palga ja mediaanpalga kiire kasv, mis I kvartalis ulatusid vastavalt 7,3 ja 8,9%ni. Mediaanpalga keskmisest palgast kiiremat kasvu toetab ka aasta alguses toimunud miinimumpalga enam kui kümneprotsendine tõus. Palgatulu saavate inimeste arv kasvas märtsis 0,7%, seejuures avalikus halduses vähenes see 2,5%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. May 2014, 16:43
Otsi:

Ava täpsem otsing