Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Hawking: tehisintellekt võib hävitada inimkonna

Rainer Saad 09. mai 2014, 15:28

Maailmakuulus inglise füüsik Stephen Hawking ja rühm tippfüüsikuid on arvamusel, et tehisintellektid võivad olla inimkonna ajaloo suurim, kuid ühtlasi ka viimane nähtus.

Teadlased avaldasid Independentis arvamusloo, milles kritiseerivad praegu kinodes jooksvat tehisintellektide filmi "Transcendence". Nende arvates on ahvatlev pidada tehisintellekte lihtsalt teaduslikuks fantastikaks. "Kuid see oleks viga ja potentsiaalselt meie suurim viga ajaloos," kirjutasid nad.

Hiljutised saavutused nagu isesõitvad autod, digitaalsed abilised nagu Siri, Google Now ja Cortana on teadlaste arvates IT-võidurelvastumise sümptomid, mille on tekitanud ettenägematud investeeringud.

Tehisintellektide loomine ja kasutuselevõtt on inimkonnale ajaloolise tähtsusega, aga kui ei õpita riske vältima, võivad need lõpetada kogu inimkonna. Näiteks võivad tehisintellektid kavaldada üle finantsturge, manipuleerida maailma liidritega või luua relvi, millest inimkond aru ei saaks.

"Transcendence" ("Piire ületades") on film, mille peaosas mängib Johnny Depp Dr. Will Casterit, kes on juhtiv teadlane tehisintellekti uurimisvaldkonnas ning kellel on käsil elu suurim projekt eneseteadliku masina loomiseks, mis ühendaks endas kogu inimkonna ajaloo kollektiivse intelligentsi ning täiskomplekti inimesele omaseid emotsioone.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2014, 13:18
Otsi:

Ava täpsem otsing