Vestase aktsia võttis suuna üles

Romet Kreek 09. mai 2014, 11:07

Taani tuulikutootja Vestas Wind Systemsi aktsia hind on täna tõusnud 7%, 263,40 Taani kroonile.

Ettevõte raporteeris I kvartali tulemustest, mis olid analüütikute oodatust palju paremad. Analüütikud ootasid kahjumit, kuid ettevõte suutis kasumiga üllatada.

Vestas Wind Systemsi puhaskasumiks kujunes 2 miljonit eurot. Mullu I kvartalis teenis ettevõte 151 miljoni eurose kahjumi. Bloombergi küsitletud analüütikud ootasid ettevõttelt 17,1 mln eurost puhaskahjumit.

See oli maailma suurimale tuulikutootjale juba järjest teine kasumlik kvartal, mis lõpetas üheksa järjestikuse kvartalikahjumiga perioodi. Vilja on hakanud kandma kaks aastat kestnud restruktureerimine, mille käigus kaotas töö pea kolmandik töötajatest, müüdi või suleti 12 tehast ja kärbiti püsikulusid 484 mln euro võrra.

"Kvartalis näitasid paranemist kõik peamised tegevusvaldkonnad," ütles Vestase juhatuse esimees Anders Runevad börsiteates. Ta võttis ettevõtte juhtimise teatepulga üle septembris Ditlev Engelilt. "See oli minu kolleegide raske töö tulemus."

Vestase käibeks kujunes 1,283 miljardit eurot, analüütikud ootasid 1,14 miljardilist müüki.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. May 2014, 10:45
Otsi:

Ava täpsem otsing