Neljapäev 27. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Miljardärist investor usub Apple'isse ja eBaysse

Juhan Lang 16. mai 2014, 14:12

Aktivistinvestor Carl Icahn, kelle strateegia lahutamatuks osaks on ettevõtete juhatuste mõjutamine, jätkas läinud kvartalis tehnoloogiafirmadesse investeerimist.

Tema investeerimisfirma Icahn Associates värske kvartaliaruande järgi lisas ta pea 28 miljonit maailma suurim internetioksjoni eBay osakut ja 2,8 miljonit Apple'i aktsiat, millega suurendas oma senist osalust arvutifirmas 60% võrra. Icahnil on praegu kokku 7,5 miljonit "õunafirma" osakut turuväärtusega ligi neli miljardit dollarit.

Varem on Icahn tugevalt survestanud eBayd maha müüma neile kuuluvat maksekeskkonna PayPal üksust, kuid rahunes läinud kuul, mil sai vastutasuks õiguse nimetada juhatus. Enne seda surus investor Apple’i juhile Tim Cookile peale 150 miljardili dollarite eest osakute tagasiostu.

Üheaegselt osaluse suurendamisega Apple’is ja eBays on Icahn vähendanud oma osalust tehnoloogiaettevõttes Netflix, mis pakub veebis videote tellimise teenust. Eilse seisuga kuulus investorile 2,2 miljonit ettevõtte aktsiat turuväärtusega 790 miljonit dollarit. Läinud aasta lõpus oli tal 2,7 miljonit osakut.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. May 2014, 14:28
Otsi:

Ava täpsem otsing