eBay palub kõigil kasutajatel paroolid vahetada

Juhan Lang 21. mai 2014, 17:01

Maailma suurim internetioksjoniportaal eBay teatas täna, et palub andmebaasidele tehtud küberrünnaku tõttu kõigil kasutajatel oma paroolid välja vahetada.

Nimelt saadi küberrünnakuga ligipääs väiksele numbrile sisselogimise andmetele, lubades niiviisi kurjategijatel volitamata ligi pääseda ettevõtte võrgule, teatas eBay. Ettevõte lisas teadaandes, et uurib koostöös turvaekspertidega asja tõsiselt.

Andmebaasi rünnati veebruari lõpust märtsi alguseni. Andmebaasis sisaldusid muu hulgas eBay klientide nimed, krüpteeritud paroolid, e-posti aadressid, füüsilised aadressid, telefoninumbrid ja sünniajad.

Siiski teatas ettevõte, et pole ühtegi tõendit volitamata juurdepääsust kasutajate finants- ja krediitkaardi andmetele, mis on salvestatud eraldi krüpteeritud formaadis, vahendab MarketWatch. Samas kutsub veebisait inimesi siiski paroole välja vahetama, kuna see olevat parim praktika ja aitab kasutajate turvalisust tõsta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. May 2014, 09:26
Otsi:

Ava täpsem otsing