Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Müügis hoone nõuab energiamärgise infot

22. mai 2014, 13:56

Kinnisvara müügi-, rendi- ja üürikuulutused peavad kohustusliku osana sisaldama informatsiooni hoone energiamärgise või energiaklassi kohta.

Selle info puudumine on seaduse nõuete rikkumine, rõhutab Tehnilise Järelevalve Amet.

Energiamärgis on dokument, mis antakse ehitatavale või olemasolevale hoonele. Energiamärgise eesmärk on anda infot, milline on hoone eeldatav energiavajadus ning anda ülevaade hoone tegelikust energiatarbimisest.

Kinnisvara ostjale või rentnikule on energiamärgis väga oluline info - see näitab, kui suured on energiakulud hoone ülalpidamisel. Mida parem on hoone energeetiline olukord ehk mida kõrgem on hoone energiaklass, seda väiksemad on kulutused energiale ja seda suuremaks võib hinnata kinnisvara väärtust.

Energiamärgis annab ka ülevaate hoone investeerimisvajadustest.

Energiamärgise peab tellima hoone omanik, korteriühistu või korterelamu haldaja, kes võimaldab märgisega tutvuda ka teistel hoone elanikel. Juba olemas hoonele väljastab energiamärgise energiaauditeid tegev või energiamärgiseid väljastav ettevõte ning projekteeritavale hoonele väljastab energiamärgise projekteerija.

Energiamärgise kehtivusaeg on 10 aastat.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. May 2014, 13:56
Otsi:

Ava täpsem otsing