Itaalia SKP tuleb tänu kokaiinimüügile suurem

Mait Kraun 23. mai 2014, 21:18

Itaalia arvestab sellel aastal sisemajanduse kogutoodangusse ka prostitutsiooni ja narkootikumide müügi. See on eeldatavalt tagantlüke kriisis Itaalia majandusele ja peaminister Matteo Renzi püüdlustele vähendada riigieelarve defitsiiti.

Alates 2014. aastast on prostitutsioon, narkootikumide müük ja salakaubavedu Itaalia SKP osa. SKP arvutamisel muutub metoodika ning eelmiste aastate tulemused kohaldatakse, ütles täna Itaalia riiklik statistikabüroo Istat, vahendab Bloomberg.

Itaalia 39. aastase peaministri eesmärk on vähendada Itaalia defitsiiti 2,6 protsendile SKP-st. Uus metoodika ja varimajanduse arvestamine (mida eelmistel aastatel ei arvestatud) teevad defitsiidist lahtisaamise lihtsamaks.

Pärast nelja majanduslangust 13 aasta jooksul on Itaalia SKP 1,56 triljonit eurot. Inflatsiooni arvestades on see 2% väiksem kui 2001. aastal.

„Kuigi koguseid on raske määrata, on selge, et varimajanduse arvestamine mõjub SKP-le hästi“, ütles Rooma Luissi ülikooli professor Giuseppe Di Taranto. Ta lisas, et Renzi saab tänu sellele rohkem kulutada, ilma, et ületaks riigieelarve defitsiidi piirangut.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 21:20
Otsi:

Ava täpsem otsing