Wall Street panustab kinnisvaraturu langusele

Mait Kraun 23. mai 2014, 16:19

Mõned Wall Streeti häälekamad investorid arvavad, et USA majanduse taastumisel on jõud otsas ja panustavad kinnisvaraturu langusele.

Kuu alguses soovitas populaarsel investeerimiskonverentsil DoubleLine Capitali looja Jeffrey Gundlach panustada kinnisvaraturu langusele. „Demograafiliste muutuste taustal on kinnisvarahinnad liiga kõrged. Noored inimesed lihtsalt ei osta uusi maju ega võta laenusid,“ ütles Gundlach. Ta lisas, et noortel on järjest raskem tööd leida, vahendab MarketWatch.

Investeerimisfirma BalckRock tegevjuht ütles sel nädalal, et kinnisvaraturg on  „struktuaarselt ebausaldusväärsem“ kui finantskriisi alguses. Ta põhjendas, et turg on liialt sõltuvuses laenude tagamisega tegelevatest firmadest Fannie Mae ja Freddie Mac.

Samuti on karuturuks (langevad hinnad) valmis kinnisvarainvestor Sam Zell. „USA koduomanike hulk langeb, sest üha rohkem ameeriklasi rendib kodusid, abiellumist ja lastesaamist lükatakse tulevikku.“

Samas on investoreid ka oponeerivas pooles. Näiteks usub investeerimisfirma Legg Mason endine juht, et Gundlach ja Zell eksivad. Ta eeldab tugevat nõudlust kinnisvaras ja panustab selle tõusule, vahendab Bloomberg.

Ka USA keskpanga ametnikud on erinevat meelt. Philadelphia Föderaalreservi juht Charles Plosser ütles, et kinnisvaraturu põhinäitajad on korras, samas kui New Yorki Föderaalreservi juht Charles Dudley usub „sügavat ja pikaajalist“ langust.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. May 2014, 16:19
Otsi:

Ava täpsem otsing