Kolmapäev 1. märts 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eraauto ostja eelistab uue sõidukina linnamaasturit

Indrek Kald 29. mai 2014, 15:11

Eesti eraisikute uute autode liisimise edetabelit juhivad linnamaasturid, selgub Swedbanki kolme kuu statistikast.

Panga erakliendi liisingu osakonnajuhataja Tarmo Ulla teatel moodustasid tänavu esimeses kvartalis liisitud uutest sõiduautodest 36% linnamaasturid. "Nende liisimine on võrreldes keskklassi- ja väikeautodega väikeses kasvus," lausus ta pressiteates.

Ulla tõi välja, et kallimate sõidukimudelite lembus on omane Leedu liisinguturule. "Leedu liisija on juba varasemast eelistanud hinnaklassilt kallimaid sõidukeid. Esimeses kvartalis eelistas maastureid 45% Leedu liisijatest, mis on jäänud mullusega peaaegu samaks. Samas Läti uute liisitavate sõiduautode turul teevad ilma keskklassimasinad, moodustades esimeses kvartalis juba 40% liisitavatest uutest sõidukitest," märkis ta.

Swedbanki analüüsist selgus, et Läti liisinguturu esimest kvartalit iseloomustas väikeautode ja linnamaasturite liisimise vähenemine. Linnamaasturite alla kuuluvad  mudelid hõivasid esimeses kvartalis Lätis 35%, väikeautod 16% liisitavate sõidukite hulgast. Leedu liisinguturul on suurima kasvu teinud tänavuse aasta kolme kuuga  väikeautode liisimine, mis moodustas 18% liisitavatest sõidukitest.

Liisijate vanused erinevad Swedbanki analüüsi andmetel riikide võrdluses vähe. "Enamus eratarbijatest liisijatest Baltimaades on 31-45aastased, moodustades üle 40% kõikidest sõidukiliisijatest. Teine suurem vanuserühm on 46-60aastased, keda Eestis on liisijate seas mõnevõrra rohkem kui Lätis ja Leedus," märkis Ulla.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2014, 15:53
Otsi:

Ava täpsem otsing