IRL: miks reageerib Keski vastu esitatud avaldusele Tallinna linn?

Indrek Kald 29. mai 2014, 13:42

Miks reageerib Keskerakonna liikmete vastu esitatud avaldusele Tallinna linn, kommenteeris Tallinna linnavolikogu IRLi fraktsiooni liige Madis Kübar teadet, et linn nõuab prokuratuurilt Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni uurimist.

Erakondade Rahastamise Järelvalve Komisjon esitas ettekirjutused Keskerakonna liikmeile, kes kasutasid linna raha enese reklaamimiseks, märkis Kübar. "Linnale ei ole esitatud ühtegi süüdistust ega ettekirjutust. Kui kellelgi on alust pöörduda komisjoni töö suhtes halduskohtusse, peab selleks olema MTÜ Eesti Keskerakond või eraisikud, keda raha omastamises süüdistatakse," sõnas ta.

Kübar lisas, et olukorras, kus keegi süüdistaks valitsuserakonda riigi raha oma tarbeks kasutamises, ei pöörduks kohtusse mitte Eesti Vabariik, vaid siiski erakond.

Tartu Ülikooli semiootikaosakonna ekspertiis tunnistas suure osa kohalike valimiste eel Tallinna linna reklaamidena esitatud plakateid ja videoid Keskerakonna valimispropagandaks.

Seetõttu tegi ERJK eile nendel plakatitel ja videotes domineerinud Keskerakonna esimehele ja Tallinna linnapeale Edgar Savisaarele kokku üle 100 000 eurose ettekirjutuse. Nii palju kulus linna raha plakatitele ja videotele, mis sisuliselt olid Savisaare valimisreklaam.

Ühtlasi palus ERJK alustada prokuratuuril kriminaalmenetlust seoses Tallinna linna eelarvest rahastatud Keskerakonna valimiskampaaniaga.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2014, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing