Megakeskusi mahub Tallinnasse küllaga

Eliisa Matsalu 29. mai 2014, 08:39

Suurtele kaubandus- ja meelelahutuskeskustele on Tallinnas turgu küllaga, leiab Pro Kapitali juhatuse liige Allan Remmelkoor

Eile kirjutas Äripäev, et Tallinna linnavalitsus saadab volikokku kehtestamisele Tallinki suuromanikel Lasnamäele kaubandus-meelelahutuskompleksi rajada võimaldava detailplaneeringu. Tegu on sama kinnistuga, kuhu Tallinki suuromanikud Ain Hanschmidt, Enn Pant ja Kalev Järvelill on plaaninud megakeskust nimega Tallink City ehitada juba 2006. aastast.

Kinnisvara ettevõtte Pro Kapitali juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul on Tallinki suuromanike projekti raske kommenteerida, sest praegu on kõik alles planeeringute kehtestamise järgus. "Hakaku kõigepealt ehitama, Tallink City jutt on ju ammune," märkis ta, lisades, et peale detailiplaneeringute kehtestamist kulub veel omajagu aega enne, kui lõpuks ehitama hakatakse.

Remmelkoore sõnul on aga Tallinnas uutele kaubanduskeskustele turgu küllaga. "Praegu peavad keskuste arendajad meelelahutuse osakaalu oluliseks," märkis ta. Näiteks alustab ka Pro Kapital järgmisel nädalal Tallinna Peterburi teel asuvale kinnistule kaubanduskeskust, kuhu on Remmelkoore sõnul planeeritud terve korrus, umbes 12 000 ruutmeetrit ainult meelelahutuse peale.

 "Kõik Tallinna kaubanduskeskused toimivad kenasti, pinnad on täis ja inimesed soovivad näha uusi tegevusvaldkondi. Kõik on täpselt nii nagu peab," kommenteeris Remmelkoor turgu.

Ta lisas, et megakeskuse loomisel on kõige olulisemaks siiski asukoht. "Mida suurema magistraali ja tihedama liiklussageduse läheduses ollakse, seda parem," rääkis ta. Tema sõnul on Pro Kapitali planeeritav kaubakeskus Tallinna parima koha peal - Peterburi maantee ja Ülemiste juures asuva aktiivseima ja kõrgeima potentsiaaliga liiklussõlme juures.

"Mida kaugemale kesklinnast minnakse, seda riskantsemaks projektid lähevad," ütles Remmelkoor, lisades, et just sellise vea tegig E.L.L Kinnisvara, kes külmutus sel talvel kaubakeskus Panorama City projekti.

Remmelkoore sõnul peaks Pro Kapitali kaubandus- ja meelelahutuskeskus praeguste plaanide järgi valmima 2016. aasta teises pooles, praegune prognoositav maksumus jääb Remmelkoore hinnangul alla 100 miljoni euro.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2014, 12:07
Otsi:

Ava täpsem otsing