Puhkepäev. Kaaslane vihmasel päeval

30. mai 2014, 00:00

Damon Albarni album “Everyday Robots” pakub muusikalist jutustust elu keerdkäikudest.

Damon Albarni nimi ilmselt paljudele tuttav pole. Siiski pole tegu mingi uue tulijaga muusikaareenile. Ta on olnud Bluri ja Gorillaze liige, teinud lisaks hiphopile ja elektropopile erinevate koosseisudega klassikalist, folk-, bluus- ja funkmuusikat. Pannud helisema Aafrika rütmid ja euroopaliku kammermuusika.

Mitmekülgse artistina sai ta aprillis valmis ka oma esimese sooloalbumi – “Everyday Robots”. Koostöös Richard Russeliga valminud 12 lugu on melanhoolse, mõtliku, igatseva ja uneleva kõlaga.

Tegu on rahulikus tempos kulgeva emotsionaalse muusikaga, erandiks ehk ainult “Mr Tembo” ja “Heavy Seas of Love” (viimane on kogumikult ka üks lemmikuid). Sama mõtlikud kui muusika, on ka laulusõnad. Neisse on pikitud elu keerdkäigud, inimese ja tehnoloogia vaheline suhe.

Tegu ei ole kindlasti mitte lihtsa kuulamisega. Muusika vajab süvenemist ja aega. Vastutasuks pakub mõtteainet, ehk ka lohutust ja mõnusat seltsi mõnel igas mõttes vihmasel päeval. Lisaks ka põnevaid muusikalisi üllatusi – viiuli- ja klaverikäike jm.

 

Hinnang

  • Damon Albarn – ”Everyday Robots”

Hinnang: 8 

Kuula tasuta: www.youtube.com

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. May 2014, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing