Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Uute korterite pakkumine pidurdab hinnatõusu

30. mai 2014, 13:49

Senise korterihindade kiire tõusu üks põhjus on olnud vähene müügipakkumine. Nüüd aga on korterite müügipakkumisi lisanduma hakanud, ütles kinnisvaraportaali kv.ee juhataja Tarvo Teslon.

"Turule on tulemas uus arendusprojekte ja seepärast võime lähitulevikult oodata korterite hinnatõusu pidurdumist," leidis Teslon.

2012. aasta algusest on korterite müügipakkumiste arv tema sõnul hoogsalt kahanenud. Toonase 19 000 müügipakkumise asemel on täna portaalis kv.ee 15 200 kuulutust. "Seda on siiski rohkem kui eelmise aasta lõpus, mil korterite müügikuulutusi oli ainult 13 700,“ analüüsis Teslon. "Majandusloogika on lihtne. Kui pakkumist napib, siis on ostjad sunnitud kinnisvara eest kõrgemat hinda maksma. See on kindlasti üks põhjustest, miks korterite tehinguhinnad ja pakkumishinnad on kasvanud."

Selle aasta algusest on portaali statistika pöördunud ning korteripakkumiste arv on vaikselt, kuid siiski juba neljandat kuud sirgjooneliselt kasvama hakanud.

„Nelja kuuga on Eesti korteripakkumine kasvanud 1500 müügikuulutuse võrra. Tallinnasse on portaalis kv.ee selle ajaga lisandunud üle 1400 korteri müügipakkumise. Lisaks on lähiajal müüki tulemas mitmed uute korterite arendusprojektid, mis kõik taas suurendavad pakkumist. Näeme, et need tegurid võtavad lähikvartalite jooksul hinnatõusu hoo maha,“ hindas Teslon.

Kv.ee kinnisvaraportaali külastajate arv kuus on üle 500 000 ning seal on pidevalt üleval umbes 38 000 kinnisvarakuulutust. Portaal kuulub koos ostu-müügikeskkonnaga osta.ee ettevõttele Allegro Baltics.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2014, 13:49
Otsi:

Ava täpsem otsing