Maailma aktsiaturg tegi kõigi aegade rekordi

Romet Kreek 02. juuni 2014, 09:33

Kuu lõpu seisuga tõusis maailma börsidel olevate aktsiate koondturuväärtus kõigi aegade kõrgeimale tasemele.

Kõik maailma börsidel olevad ettevõtted maksid kokku 64 triljonit dollarit ehk 47 triljonit eurot. Tõusule andsid oma panuse prognoosid, et USA majandus pöördub II kvartalis kasvule ning Jaapani, Euroopa ja Hiina keskpangad stimuleerivad majandust ja ettevõtted raporteerisid oodatust parematest kvartalitulemustest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hiina numbrid tõstsid täna aktsiaid

Aasias on täna aktsiate hinnad tõusnud. Piirkonna aktsiaindeks läheneb kuue nädala kõrgeimale tasemele, kuna Hiina tööstus on kasvanud aasta kiireimas tempos. Hiina ostujuhtide indeks tõusis mais 50,8 punktile. Mõnede Hiina pankade reservinõudeid vähendati, kuna valitsus püüab toetada majanduskasvu.

MSCI Aasia indeks tõusis täna 0,5%. Jaapani aktsiaturg tõusis 2,1%. Hiina, Hongkongi ja Uus-Meremaa börsid olid täna pühade tõttu suletud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. June 2014, 14:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing