Maxima Grupp saab naisjuhi

Alyona Stadnik 04. juuni 2014, 11:30

Maxima Grupp nimetas täna ettevõtte uueks juhiks senise turundusjuhi Neringa Yanavichyute.  

"Ma hindan vastustust, mis on mulle usaldatud, ning olen valmis veelgi rohkem kaasa aitama ettevõtte arengule,“ sõnas Yanavichyute. „Minu eesmärgid on jätkata alustatud tööd, mis on seotud kontserni kasvuga, tugevdada sisemist kompetentsi, juhtida ja tagada strateegiliste eesmärkide elluviimine Maxima Grupis.“

Neringa Yanavichyute on töötanud Maxima Grupis alates 1994. aastast. Oma karjääri alustas ärijuhi ametis. Viimased kuus aastat on ta olnud Maxima turundusjuht ning juhatuse liige.

Endine juht Mindaugas Bagdonavicius oli ettevõtte juht alates 2008. aastast.

Mindaugas Bagdonavicius hakkas aprillist juhtima valdusfirmat Vilniaus Prekyba, mis haldab Maxima Gruppi. Lisaks sellele hakkab Bagdonavicius vastutama Akropolise kontserni tegevuse eest ning arendama jaemüügisektorit Hispaanias. „Maxima Grupp on loonud laia ja eduka rahvusvahelise jaesüsteemi. Praegu keskendub ettevõte pikaajalisele arengustrateegiale,“ lausus Bagdonavicius. 

Maxima Grupi eelmise aasta käive kasvas 5,9%, ulatudes 2,5 miljardi euroni. Kõige suuremat mõju avaldasid Eestis avatud uued kauplused ning Poolas ja Leedus poodide uuendamine. Eestis on viimase kahe aasta jooksul avatud neli Maxima XX kauplust. Eesti käive oli mullu 381,7 miljonit euroni, see kasvas 13,5%.

Maxima Grupp asutati 2007. aastal. Leedus, Lätis, Eestis, Poolas ja Bulgaarias töötas 2013. aasta lõpus kokku Maxima 508 kauplust. Leedus on 230 kauplust, Lätis 144, Eestis  71, Bulgaarias 42, Poolas 21. Maxima Grupp annab tööd enam kui 30 000 inimesele.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. June 2014, 11:30
Otsi:

Ava täpsem otsing