Kolmapäev 7. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kiirkandur pääses kriminaalasjast

Koit Brinkmann 06. juuni 2014, 16:53

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas menetluse aluse puudumise tõttu mitu aastat kestnud uurimise killustikutootja AS Kiirkandur ja tema omanike suhtes, keda kahtlustati röövkaevandamises.

Põhja ringkonnaprokuratuur lõpetas kriminaalasja 30. mail menetluse aluse puudumise tõttu.

„Kriminaalasjas kogutud tõendid on mäeeraldise piiride ületamise osas vastuolulised ja neid vasturääkivusi pole võimalik kõrvaldada. Isegi kui lähtuda seisukohast, et mäeeraldise piire on ületatud, ei kinnita selles asjas kogutud tõendid, et kahtlustatavaid oleks alust süüdistada tahtlikus kuriteos,“ selgitas menetluse lõpetamise asjaolusid Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Arno Põder.

„Õiglus võidutses,“ sõnas Kiirkanduri juhatuse liige ja üks omanikest Tiit Ploom. Rohkem ta uurimist ja prokuratuuri otsust kommenteerida ei soovinud.

Juba mitu aastat tagasi algatatud kriminaalasjas kahtlustati ASi Kiirkandur, Ploomi ja ettevõtte teist omanikku Priit Friedemanni KarS § 363 järgi looduskasutusloata tegutsemises. Kahtlustuse kohaselt kaevandas AS Kiirkandur Harjumaal Tatramäe karjääris ajavahemikus 2004-2009 väljaspool mäeeraldise horisontaal- ja sügavuspiire ehk kaevandas ilma kaevandamisloata.

Riigikontroll juhtis 2009. aasta kevadel valminud auditis tähelepanu, et riigil puudub ülevaade maavarade kaevandamise mahtudest ning kontrolli puudumise tagajärjel tekkis arusaam, et keskkonnaloaga ette nähtud mahtude ja piiride ületamine pole probleem.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. June 2014, 08:05
Otsi:

Ava täpsem otsing