Keskerakond: jäätmeseaduse muutmine kahjustab omavalitsusi

Indrek Kald 12. juuni 2014, 16:12

Eile õhtul läbis riigikogus teise lugemise jäätmeseaduse muutmise eelnõu, mis jõustumise korral kahjustaks Keskerakonna teatel kohalike omavalitsuste võimalusi jäätmeveo korraldamisel.

"Läbisurutav jäätmeseaduse eelnõu jätab omavalitsused ilma õigusest korraldada ise jäätmehooldust. Eelnõu plaan on anda kogu korraldus erafirmade meelevalda. Taoline samm peaks seletuste kohaselt langetama jäätmeveo hinda, kuid tegelikkus on teistsugune," sõnas riigikogu keskkonnakomisjoni liige Valeri Korb pressiteates.

Tema sõnul selgub hinnavõrdlusest, et Tallinna Jäätmekeskuse hinnad on keskmistest Tallinna linnas kehtivatest hindadest madalamad. "Väide, et omavalitsused on rahaahned ja nõuavad teenuste eest suuremat summat, ei ole pädev. Omavalitsustel tuleb jätta alles võimalus ise oma jäätmevedu korraldada," kinnitas Korb.

"Meil on näide tuua üsna lähedalt, Stockholmist, kus omavalitsus reguleerib ise kogu jäätmemajandust. Kohaliku omavalitsuse autonoomia järjekordne piiramine ei aita jäätmeprobleemi lahendamisele kuidagi kaasa," sõnas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. June 2014, 16:12
Otsi:

Ava täpsem otsing