Tai suurinvestorid: aktsiad on liiga kallid

Romet Kreek 17. juuni 2014, 09:52

Kaks suurimat Tai varahaldusfirmat teatasid, et aktsiate tõus, mis on viinud selle maa SET aktsiaindeksi pulliturule, on läinud liiga kaugele.

Tai sotsiaalkindlustuse amet, mis investeerib pensioniraha, hoiab raha, oodates aktsiaturu langust, ütles investeeringute juht Win Phromphaet, vahendab Bloomberg. Kasikorn Asset Managementi investeerimisjuht Praert Khanobhthamchai ütles, et investorid on liiga optimistlikud majanduskasvu osas 22. mai sõjalise riigipöörde järel.

Investorid on skeptilised, et ralli jätkub, mis on viinud SET indeksi 20% üles eelmise aasta põhjast.  Aktsiaturu ettevaatav 12kuu kasumiootuste põhine P/E on 13,5, mis on 14% kallim viie aasta keskmisest P/E näidust. MSCI arenevate turgude indeksi P/E on 10,9.

„Tai aktsiatel on piiratud tõusuruum, kuna mitmete aktsiate hinnad on ületanud meie hinnasihte,“ ütles Phromphaet, kes investeerib 3 miljardit dollarit Tai aktsiatesse. „Me hoiame raha ja oleme väga ettevaatlikud.“

Eilse 1,1% tõusuga 1471,85 punktile sisenes aktsiaturg pulliturule.

„Me peame olema väga ettevaatlikud ja olema aktsiate suhtes valivamad, kuna aktsiaturg on päris kõrgel,“ ütles Khanobhthamchai, kes juhib 28 miljardi dollari väärtuses varasid. „Investorid on majanduse väljavaate suhtes liiga optimistlikud.“

Tai majandus langes aastaga esimeses kvartalis 0,6%. Bloombergi poolt küsitletud analüütikud ootasid 0,4% majanduskasvu. Alates 20. maist, kui riigis kuulutati välja erakorraline seisukord, on turistide riiki saabumine vähenenud 20% võrra.

Kasvanud poliitiline kindlus võib aidata SET indeksil rünnata 1994. aasta rekordtaset, mis nõuaks praegustelt tasemetelt 19% tõusu, ütles Aasia maaklerfirma CLSA Tai juht Prinn Panitchpakdi. Tema sõnul on investorid optimistlikud kodumaise tarbimise ja investeeringute suhtes.

„Me ootame võimalust, et aktsiate hinnad teevad järjekordse korrektsiooni, et me saaks osta aktsiaid madalamatelt tasemetelt,“ ütles Phromphaet.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2014, 09:52
Otsi:

Ava täpsem otsing