Balti kaitsetööstuse liidud alustasid koostööd

Indrek Kald 18. juuni 2014, 10:54

Balti kaitsetööstuse liitude esindajad allkirjastasid eile Pariisis Euroopa suurimal kaitsetööstusmessil ühiste arusaamade protokolli.

"Küllap pole juhuslik, et suuremat koostööd arendatakse julgeolekuvaldkonnas just kriiside ajal. On selge, et keerulistel aegadel sõltub Balti riikide kaitsevõime meie ühisest koostöösuutlikkust. Julgeoleku puhul tähendab see poliitilist koostööd, sõjalist koostööd ent ka kaitsetööstuste ühistegevust ja ühist võimeplaneerimist ning -arendust," ütles Eesti Kaitsetööstuse Liidu juhatuse esimees Kuldar Väärsi.

Messi raames kohtunud haruliitude juhid näevad koostöös võimalusi ka ekspordi arendamiseks. "Sisuline teabevahetus Eesti, Läti ja Leedu kaitsetööstuste vahel ning aktiivne äriliste koostöökohtade otsimine mõjutab kaudselt ka meie suutlikkust olla heaks partneriks oma riikide kaitsevägedele, kes ühistegutsemist sõna otseses mõttes harjutavad," lisas ta pressiteates.

"Otseselt mõjutab aga Balti kaitsetööstuste koostöö ja ärikontaktide tihenemine meie tööstuste ekspordisuutlikkuse arendamist. Kaitsetööstuse märksõnad tänepäeval ongi integreeritud võimearendus ja koostöösuutlikkus," sõnas Väärsi.

Eesti kaitsetööstusettevõtted viibivad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse toel 16.-20. juunini Pariisis maailma suurimal riigikaitse- ja julgeolekumessil Eurosatory.  Eesti ühisstendi korraldamist rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2014, 10:54
Otsi:

Ava täpsem otsing