Tartu ülikool alustab IT-õiguse õpetamisega

Ken Rohelaan 20. juuni 2014, 15:29

Tartu ülikooli õigusteaduskond käivitab järgmisel aastal magistriõppes täismahus IT-õiguse õppekava, üritades leevendada ka tööpuudust.

Lõpetajaid soovib teaduskond valmistada tööks advokaadibüroodes, IKT ettevõtetes, riigiasutustes, rahvusvahelistes organisatsioonides ja konsultatsioonifirmades, teatas ülikool. Programmi lõpetajatest peaks saama IT-õiguse spetsialistid, kes on tehniliste ja õiguslike teadmistega, et teha IKT-valdkonnas kvaliteetset õigusloome-, analüüsi- ja eksperttööd ning toetada Eesti e-riigi infotehnoloogiliste lahenduste arengut ja eksporti.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsler Taavi Kotka peab uut IT-õiguse programmi Eestile väga vajalikuks, sest turg ei paku kõigile õigusõpingute lõpetajatele erialast tööd, kuid IT-õiguse spetsialiste otsitakse tikutulega ning keskmisest tunduvalt konkurentsivõimelisema palgaga.

Infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu juhatuse liige Tiit Paananen ütles, et lisaks IKT-sektori arengu toetamisele on oluline kasvatada teiste tööstusharude IKT kasutamise võimekust. Tema sõnul saab IKT-oskustega teistes valdkondades luua majandusele lisaväärtust.

IT-õiguse õppekava käivitub täismahus 2015/2016. õppeaastal. 2014/2015. aastal saavad üliõpilased läbida kõik õppesuuna tehnilised ja õiguslikud aineid. IT-õigust hakatakse pakkuma ka täienduskoolituse vormis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. June 2014, 16:44
Otsi:

Ava täpsem otsing