Neljapäev 8. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Valimisiga tahetakse langetada 16. eluaastani

Eliisa Matsalu 01. juuli 2014, 12:58

Täna riigikogu erakorralisel istungil anti üle põhiseadust muutev seaduseelnõu, mis annaks kohalikel valimistel valimisõiguse alates 16. eluaastast.

Põhiseaduskomisjoni esimees, Reformierakonna liige Rait Maruste andis täna riigikogu erakorralisel istungil üle seaduseelnõu, mis annaks kohalikel valimistel valimisõiguse noortele alates 16. eluaastast senise 18. eluaaasta asemel. Maruste märkis, et seaduse eesmärk on suurendada valimisaktiivsust noorte seas.

"Mõte valimisea alandamisest on erineva intensiivsuse astmega olnud arutlusel aastaid. Tõuke tänasele initsiatiivile andis Eesti Noorteühenduste Liidu pöördumine fraktsioonide poole," ütles Maruste. Ta lisas, et koalitsiooni fraktsioonides, samuti mitmetes akadeemilistes ja kodanikuühiskonna ringkondades leidis idee positiivse vastukaja.

Istungil andis uue seaduseelnõu ettepaneku üle ka Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Urmas Reinsalu. Selle seaduseelnõu eesmärk on panna rahvahääletusele riigikogus arutuse all ja ühiskonnas põlevaid diskussioone tekitanud kooseluseadus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2014, 08:16
Otsi:

Ava täpsem otsing