Euroopa Keskpank harvendab intressinõupidamisi

Sirje Rank 03. juuli 2014, 16:52

Tuleva aasta algusest hakkab Euroopa Keskpank euroala intressimäärasid seniste igakuiste nõupidamiste asemel arutama iga kuue nädala tagant, kuna nii tihedate nõupidamiste järele pole vajadust.

Ühtlasi tekitavad sellised nõupidamised turul alati ootusi ja reaktsioone, millel ei pruugi majanduse alusnäitajatega otsest seost olla, selgitas Euroopa Keskpanga juht Mario Draghi intervalli muutust.

Alates 2015. aasta jaanuarist kavatseb EKP avaldama hakata ka ülevaateid oma rahapoliitika arutelude kohta. Kui detailselt - näiteks kas hääletamise tulemused avalikustatakse nimeliselt, see on praegu veel otsustamata, ütles Draghi.

Draghi möönis, et pikem intervall intressinõupidamiste vahel on seotud ka arutelude ülevaadete avaldamise kavaga. Nii ei mõjuta eelmise kohtumise kokkuvõtted liigselt ootusi järgmise nõupidamise eel.

Täna kordas Draghi, et euroala enim jälgitud baasintressi määr jääb praegust inflatsioonitaset arvestades madalale tasemele veel pikaks ajaks. Ühtlasi täpsustas Euroopa Keskpank täna sügisest kavandatavate keskpanga uute likviidsuslaenude tingimusi. Maksimaalselt võiks taoliste laenude maht küündida Draghi sõnul triljonile eurole.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2014, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing