Magnumist konkurendi juurde

04. juuli 2014, 00:00

Eile asus varem Magnumi juhina töötanud Leon Jankele­vitsh tööle oma vana konkurendi Tamro Balticsi juhina.

Jankelevitsh peab rumalaks väidet, et tema töökoha vahetusega saab Magnumi omanik Margus Linnamäe veel suurema mõju apteegiturul. “See on täielik lollus. Ma isegi ei näe siin mingit spekulatiivset loogilist mõttekäiku,” ütles Jankelevitsh.

Konkurentsikeeld. Jankelevitsh selgitas, et enam kui aasta tagasi lõppes tema seitsme aasta pikkune töö Magnumis ja siis pöördus tema poole üks suurim ravimite hulgimüüja Euroopas ­Phoenix Grupp. Pärast aastast konkurentsikeeldu saabki Jankelevitsh nüüd Tamros tööle asuda.

“Ma olen Tamrot näinud kõrvalt konkurendina ja selle pinnal kindlasti on mõni mõte,” ütles ta. Täpsemast tegevusplaanist Tamros Jankelevitsh rääkida ei soovinud, ent esimesed nädalad kuluvad tema sõnul sellele, et käia läbi kõik kolm riiki, kus Phoenix tegutseb.

Jankelevitsh lausus, et on töötanud juba 20 aastat ja konkurentsikeelu kestel võttis ta lihtsalt aja maha.

Kindlad turuliidrid. Riigikontrolli hinnangul kontrollivad Magnum ja Tamro Eestis umbes 80% ravimite jaeturust.

Jankelevitshi koordineerida on Tamro Eesti, Läti ja Leedu r­avimite hulgikaubanduse ning samasse gruppi kuuluvate BENU apteekide üksuste töö.

Jankelevitsh on varem töötanud PricewaterhouseCoopersis, Eesti Posti juhatuse liikmena ning ravimikaubanduskontserni Magnum juhatuse esimehena.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. July 2014, 19:33
Otsi:

Ava täpsem otsing