Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Päev börsil: aktsiad tulemuste ootuses

Juhan Lang 08. juuli 2014, 09:50

Enne turgude avamist avaldavad nii Prantsusmaa kui Saksamaa väliskaubanduse statistika, mis võiksid anda suuna tänasele kauplemispäevale.

Eile sulgus Stoxx 600 indeks 0,9% madalamal, mil eeskätt Saksamaa maikuu tööstustoodangu oodatust suurem langus, ent ka Hispaania tööstustoodangu kasvu aeglustumine, pettis analüütikute ootusi.

Investorid on ootamas ka tulemustehooaja algust. Täna õhtul teeb teise kvartali tulemuste avalikustamisega otsa lahti USA alumiiniumitootja Alcoa.

Kauplejad ootavad Euroopas ettevõtete kasumite kasvu, mis annaks neile põhjust aktsiaid osta ja võrdusindekseid veelgi ülespoole suruda, vahendab uudistekanal CNBC. Thomson Reutersi andmetel kasvavad üleeuroopalisse Stoxx 600 indeksi nimistusse kuuluvate ettevõtete kasumid tänavu teises kvartalis mullusega võrreldes 17,7%.

Kuld langes eile 0,2% ja nikkel 0,4%. Aasia MSCI Asia Pacific Index langes veidi vähem kui 0,1% samal ajal kui Standard & Poor'si 500 indeksi futuurid langesid 0,1%. USA S&P 500 indeks langes eile 0,4% ja väikese turuväärtusega ettevõtetest koosneva Russell 2000 indeks kukkus 1,8%, mis on suurim langus alates aprillist.

USA Föderaalreserv väljastab täna 27 miljardi dollari väärtuses kolmeaastaseid  võlakirju. Samal ajal otsivad investorid vihjeid intressimäärade tõusu ajastamise kohta.

Californias baseeruva Sri-Kumar Global Strategiese asutaja ja juht Komal Sri-Kumar ütles Bloombergile, et turud om mures, kuna peamine faktor, mis neid üles ronimas hoiab, on Föderaalreservi poliitika.

„Kui nad arvavad, et määrade tõstmine toimub oodatust varem, siis aktsiaturud reageerivad sellele negatiivselt,“ rääkis ta. „USA majanduses pole ühtegi fundamentaalset tugevust ja lähikuudel toimub aktsiaturgudel korrektsioon.“

Brenti toornafta kaotas eile 0,2 protsenti, langedes 109,99 dollarile barrelist, sest Liibüa valmistub eksporti suurendama.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2014, 09:50
Otsi:

Ava täpsem otsing