Samsung tegi oodatust halvema tulemuse

Mait Kraun 08. juuli 2014, 10:48

Lõuna-Korea tehnoloogiahiid Samsung teatas oma teise kvartali tulemused, mis ei vastanud analüütikute hinnangutele. Peamiselt süüdistatakse tulemustes Hiina konkurentide edu ning Korea rahaühiku vonni tugevnemist.

Teise kvartali tegevuskasum langes 24 protsenti 7,2 triljoni vonnini (7,1 miljardit dollarit) - tegemist oli järjestikku juba kolmada languskvartaliga. Pärast teise kvartali nigelaid tulemusi teatas Korea ettevõte, et uued tooted ja nõudlus telerite vastu tõstab kolmanda kvartali müüki.

Samsungi sissetulekuid vähendas suuresti Korea vonni kõikumine teiste suurte valuutadega võrreldes. Samuti mõjus müüginumbritele halvasti Hiinas tugevnev konkurents teiste tootjatega.

Samsung loodab tulusid kasvatada neljanda generatsiooni seadmete edaspidise nõudlusega. Laiemate ekraanidega telefonide müügis on Samsung juhtkohal. Nüüd on tekkimas Apple'i näol uus konkurent, kuna viimane lubas hakata tootma suuremaid iPhone’e.

„Samsungi tulud kasvavad kolmandas kvartalis korralikult. Peamiselt tänu suurenevale nõudlusele 4G nutitelefonide vastu Hiinas,“ ütles Soulis asuva ettevõtte Daishin Securities analüütik Claire Kim.

Analüütikud ootasid Samsungilt 8,1 triljoni vonnist tegevuskasumit. Veel mai keskel ootasid analüütikud, et tegevuskasumiks kujuneb 9,3 triljonit vonni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. July 2014, 10:48
Otsi:

Ava täpsem otsing