Uus ELi maksejõuetuse register annab ekspordikindluse

09. juuli 2014, 11:32

Eile tegevust alustanud uus piiriülene register võimaldab ettevõtetel, laenuandjatel ja investoritel, kes soovivad Euroopasse investeerida, saada kogu info ühest kohast, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudised.

Krediidiinfo asedirektor Alar Jäger selgitas, et maksejõuetuse registrist saab vaadata ega konkreetne ettevõtte pole vastavas Euroopa Liidu riigis maksejõuetu. Kuna maksejõuetuse definitsioon riigiti erineb soovitakse Jägeri sõnul registriga ilmselt ühtlustada üle-euroopalist maksejõuetuse tava ja arusaama.

Eestis võiksid Euroopa Liidu ülest maksejõuetuseregistrit vajada näiteks need ettevõtted, kes annavad kauba või teenuse välja ning küsivad selle eest tasu hiljem - selliselt toimivaid ettevõtteid on Jägeri hinnangul Eestis 91%.

Registrisse kuuluvad lisaks Eestile veel Tšehhi, Saksamaa, Holland, Austria, Rumeenia ja Sloveenia.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. July 2014, 11:32
Otsi:

Ava täpsem otsing