Chevron ootab teises kvartalis kasumi kasvu

Mait Kraun 11. juuli 2014, 12:50

USA suuruselt teine naftatootja Chevron eeldab teises kvartalis kasum tõusu, peamiselt tänu varade müügile Tšaadis ja mujal, ütles naftakompanii neljapäeval.

Chevroni gaasi ja nafta toodang tõusis küll USAs, kuid langes mujal maailmas. Seda põhjusel, et Angoolas suleti veeldatud maagaasi kaevandamise projekt ja Kashastanis toimuvad objektidel korrastustööd.

Chevron, kes opereerib umbes 180 riigis, eeldab valuutavahetustasude neljakordistumist 79 miljonilt 300 miljonile. Siiski kompenseerivad Tšaadis ja teistes riikides tehtud varamüügid valuutatehingutest suurenenud kulutused. Eeldatavalt müüb Chevron kokku 600 miljoni eest varasid.

Chevron eeldab, et nende kasum võrreldes esimese kvartaliga tõuseb. Esimeses kvartalis oli ettevõtte kasum 4,51 miljardit dollarit.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. July 2014, 12:50
Otsi:

Ava täpsem otsing