Eisma ja Puise sadam saavad akvatooriumi piirid

16. juuli 2014, 16:43

Homme otsustatakse valitsuse istungil Eisma ja Puise sadama akvatooriumi piirid. Eelnõu esitab majandus- ja taristuminister Urve Palo.

Sadamaseaduse kohaselt peab sadamal olema akvatoorium, et võimaldada ohutu laevaliikluse korraldamist sadamateenuse osutamisel, selgitas valitsuse pressibüroo.

Lääne-Virumaal asuv Eisma sadam on väikesadam, kus silduvad rannapüüki tegevate kohalike kutseliste rannakalurite kalapaadid, vabadele kohtadele ka kohalike elanike väikelaevad ning külalisalused. Sadam on 2013. aastal põhjalikult rekonstrueeritud ning seal on 25 kaikohta kuni 10 meetri pikkustele väikelaevadele.

Läänemaal asuva Puise kalasadama rekonstrueerimine lõppes eelmise aasta septembris, sadamatööde kogumaksumus oli 601 571 eurot. Sadam on eelkõige mõeldud kohalikele kutselistele kaluritele. Hetkel kasutab sadamat 12 kutselist kalurit. Kaikohti on 14.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. July 2014, 16:43
Otsi:

Ava täpsem otsing