Morgan Stanley kahekordistas kasumi

Juhan Lang 17. juuli 2014, 14:53

USA investeerimispank Morgan Stanley kasvatas teises kvartalis korralikult nii kasumit kui käivet ja ületas analüütikute ootusi.

Ettevõte teenis kvartaliga 1,94 miljardit dollarit puhaskasumit, võrreldes mullusega, kui see number oli 980 miljonit ehk 97% väiksem. Tulemused sisaldasid 608 miljoni dollari suurust maksusoodustust, vahendab Wall Street Journal.

Puhaskasum aktsia kohta oli 94 senti. Maailma ühe juhtiva äriinfoagentuuri Thomson Reutersi küsitletud analüütikute keskmine korrigeeritud kasumiootus oli 55 senti aktsia kohta.

Morgan Stanley teatel kasvas ettevõtte kasum teises kvartalis 97% tänu tugevatele numbritele varahalduse ja investeerimispanganduse segmentides, mis omakorda aitasid kompenseerida kogu pangandussektorit kimbutavat madalat kauplemiskäivet. Samuti aitasid tulemust parandada maksusoodustused.

Panga käive kasvas 1,1%, 8,61 miljardile dollarile ja korrigeerimata käive oli 8,52 miljardit. Analüütikud ootasid 8,19 miljardi dollarilist käivet. Investeerimispanga aktsia on täna eelturul tulemustele reageerinud juba 1,91% tõusuga.

Aasta jooksul on ettevõtte aktsia börsil tõusnud 23% võrra, mis on kuue suurima USA panga hulgas parim tulemus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. July 2014, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing