Leebed sanktsioonid tõstavad Vene börse

Rainer Saad 23. juuli 2014, 09:54

Vene börsid kauplevad täna üleval, kuna eile väljakuulutatud kolmanda ringi sanktsioonid Venemaa vastu on turgude arvates liiga leebed.

Loodeti, et EL kehtestab karmid sanktsioonid, mistõttu on Venemaa sunnitud koostööd tegema allatulistatud Malaisia lennuki osas. Eile väljakuulutatud  sanktsioonid hõlmavad relvamüügipiiranguid, takistavad ligipääsu kapitaliturgudele ning puudutavad erinevaid tehnoloogiaid, sealhulgas ka energiasektorit. Siiamaani pole poliitilised ja diplomaatilised sammud Venemaa suhtes edu toonud, kirjutas CNBC.

Vene börsid kauplevad täna hommikul üleval. Micex on tõusnud 0,8%, dollaripõhine RTS 1,15%. Rubla on dollari ja euro vastu tõusnud üle poole protsendi.

Austraalia börs tõusis täna 6 aasta kõrgeima tasemeni pärast seda, kui teise kvartali tarbijahinnaindeksi tõus vastas turu ootusele.

Austraalia tarbijahinnad tõusid teises kvartalis võrreldes möödunud aasta sama ajaga 3 protsenti. Turg ootas samuti 3protsendilist tõusu. Seepeale tõusis ka Austraalia dollar USA dollari vastu kahe nädala kõrgeima tasemeni.

Aasia börsiindeksite liikumine piirdus täna umbes poole protsendiga. Jaapani Nikkei langes 0,1%, Hongkongi Hang Seng tõusis 0,35%, Hiina Shanghai indeks langes 0,11%. Austraalia börs tõusis 0,6%, 5577 punktini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. July 2014, 09:55
Otsi:

Ava täpsem otsing