Pindalatoetuse taotlemine saab lihtsamad nõuded

25. juuli 2014, 09:05

Tulevast aastast plaanib Eesti rakendada väiketootjate toetusskeemi, mille järgi on pindalatoetuste taotlemisel kuni 1250 euroni lihtsamad nõuded ja vähem bürokraatiat, teatas põllumajandusministeerium.

Väikestel põllumajandustootjatel on uuest aastast võimalus liituda väiketootjate kavaga, mille kohaselt on kuni 1250 euroni küündiva toetussumma puhul lihtsustatud nõuded. Kavaga liitunud väiketootjad on vabastatud uue perioodi nn rohestamise nõuete järgimisest, mis tähendab, et niigi väikestel põllumaadel võib kasvatada korraga ka ainult ühte kultuuri, ei pea säilitama olemasolevat püsirohumaad ega määratlema ökoalasid. Nõuetele vastavuse tingimuste täitmine on kohustuslik ka edaspidi, kuid pole enam seotud toetuse maksmisega.

Maksimaalne toetussumma ühe taotleja kohta on väiketootjate skeemi puhul 1250 eurot. Kui taotleja laiendab põllumaad ja toetussumma võiks hektarite alusel suureneda, tuleb tal valida, kas jätkata lihtsama, maksimaalselt 1250 euro suuruse toetusega või hakata täitma rangemaid nõudeid.

2013. aasta andmete põhjal on Eestis 8109 taotlejat kogupinnaga ligi 36 160 ha, kes võiksid liituda väiketootjate kavaga.

Aastail 2014-2020 makstakse Euroopa Liidu ühtse põllumajanduspoliitika raames Eesti põllumeestele otsetoetusi üle 900 miljoni euro eest.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. July 2014, 09:05
Otsi:

Ava täpsem otsing