Euroopa riikide laenuturul on erakordne seis

Mait Kraun 29. juuli 2014, 20:51

Kõikjal Euroopas on madalad intressimäärad surunud alla ka riigivõlakirjade tootluse ning riigid saavad odavalt laenu.

Saksamaa, Prantuse, Hispaania, Itaalia ja Hollandi valitsuse laenukulud on tasemetel, mida ei ole nähtud sadu aastaid. Hollandis langesid laenukulud 500-aasta madalaimale tasemele, teatab Deutsche Bank ja GFD, vahendab Financial Times.

Saksamaa 10-aastaste võlakirjade tootlus langes 1,12 protsendini.

Hispaania võlakirja intressid langesid alla 2,5 protsendi, mis on sajandi rekord. Prantusmaa 10-aastase võlakirja intress langes teisipäeva hommikul 1,52 protsendini – madalaim tase 250 aasta jooksul.

Itaalia riigivõlakirjade tootlus langes teisipäeval 2,64 protsendini. Viimati olid laenukulud nii madalal 1945. aastal ning seda ka vaid mõneks nädalaks.

„See on väga unikaalne tsükkel, mida ajaloos pole kordagi varem olnud,“ ütles Deutsche Banki strateeg Jim Reid. „Ametivõimud üle maailma on kasutanud ebatavalisi mooduseid, et hoida majandus pärast krediidikriisi elus. Üks tagajärgedest on rekordmadalad laenukulud Euroopas.“

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2014, 20:51
Otsi:

Ava täpsem otsing