Hyundai kutsub tagasi ligi miljon Sonatat

Mait Kraun 30. juuli 2014, 19:52

Hyundai kutsub käiguvahetusprobleemide tõttu tagasi 883 000 Sonata marki sõidukit. Sonata on Hyundai üks populaarsemaid mudeleid.

Autodel on probleemid käiguvahetusega, mis võivad põhjustada valede käikude kuvamist armatuurlaual. Tagasikutsumine hõlmab endas 2011-2014 toodetud Sonata mudeleid. Korea autotootja pole teadlik, kas probleemi tõttu on ka mõni õnnetus toimunud, vahendab CNN Money.

Autotootja sõnul võib käiguvahetuskaabel lahti tulla, mis põhjustab olukorra, kus armatuurlaual kuvatakse edaspidikäik, kuid autol on sees hoopis tagurpidikäik ja vastupidi. Samuti võib auto armatuuriekraan kuvada auto pakrimisseisus, samas ei pruugi see tegelikult aktiiveeritud olla ning auto võib reisijate väljumisel veerema hakata.

See on Hyundai selle aasta suurim tagasikutsumine. 2014. aasta on saanud autotööstusele tagasikutsumiste rekordaastaks. General Motors on tagasi kutsunud lausa 28,6 miljonit sõidukit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2014, 20:08
Otsi:

Ava täpsem otsing