Reede 21. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

SEB: lisatöö ja -kulu maht on teadmata

Harry Tuul 30. juuli 2014, 17:31

SEB pank teatas, et hindab jooksvalt nii Euroopa Liidu kui ka Ameerika Ühendriikide kehtestatud sanktsioone ning võtab kasutusele meetmeid nende järgimiseks.

Panga teatel nõuavad kindlasti kehtestatud sanktsioonid täiendavaid tegevusi pangalt. Praegu on veel vara öelda, kui palju lisatööd või -kulu uued sanktsioonid konkreetselt pangale toovad. „Lõplikke sanktsioonide teksti on oodata alles homse päeva jooksul,“ selgitas panga kommunikatsioonijuht Evelin Allas.

Allase sõnul tähendavad uued sanktsioonid klientidele ennekõike piiranguid teatud Venemaa emitentide väärtpaberitega kauplemisel. Sanktsioonid puudutavad just uue kapitali kaasamist ehk võlakirjade ja aktsiate esmaemissioone.

Eesti Panga asepresident Madis Müller ütles täna, et Venemaale kehtestatud sanktsioonid toovad Eesti pankadele lisatööd ja pangasisese kontrolli tugevdamise, kuna on vaja filtreerida klientide väärtpaberitehinguid, tagamaks seda, et ei kaubeldaks piirangute alla sattunud väärtpaberitega.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. July 2014, 17:32
Otsi:

Ava täpsem otsing