Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kadarbiku talu: tulekul hinnasurve

Kaisa Gabral 07. august 2014, 14:38

Venemaa president Vladimir Putin andis eile õhtul välja ukaasi, milles loetleb põllumajandustooted, mida enam ei tohi Venemaale importida. Kadarbiku talu ühe omaniku ja juhi Veiko Paki sõnul toob see kaasa hinnalanguse.

„Meie firma ei vii Venemaale midagi. Meil on Läti, Leedu ja Soome ja sinna me ei vii ka tooret, vaid teeme ikka rohkem mahladega eksporti. Kuid toormeturgu mõjutab Venemaa keeld kindlasti,“ rääkis Kadarbiku talu juht Veiko Pak.

Ta lisas, et kuna nad tooret kasvatavad ise ka, siis jälgivad hetkel hindadega toimuvat teraselt. „Hindadele tuleb surve kindlasti. Hinnasurvet on tegelikult tunda juba praegu. Juulis kukkusid nende köögiviljade hinnad, millega meie tegeleme ja mille hinnad meid puudutavad, kuni kolm korda,“ rääkis Pak.

Kindlasti mõjutab Venemaa keeld laohooaega ja edaspidi ka toorme hindu, kuid üldiselt on köögiviljandus Paki sõnul reguleerimata turg. Kui kasvab vähe, siis on hinnad üleval ja kui kasvab palju, siis on hinnad all. Paki sõnul mõjutavad sanktsioonid enim lihaturgu.

„Kindlasti kannatab Poola kõvasti, nemad on palju Venemaale kaupu viinud. Meie pole kunagi jõudnud nii palju köögivilja toota, et seda Venemaa poole vedada. Eestist on köögiviljavedu sinna pigem juhuslik. Täna ma ei usu, et Eestis on ühtegi suurtootjat, kes on vaid sellele turule orienteeritud, see on kogu aeg ju nii tuule käes turg olnud, et sellega pole mõtet oma plaane siduda,“ rääkis Pak.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. August 2014, 12:03
Otsi:

Ava täpsem otsing