Möll Iraagis tõi Brenti nafta 9 kuu põhjast välja

Fredy-Edwin Esse, California 07. august 2014, 21:49

Iraagis kasvava sõjategevuse tulemusel tuli Brenti toornafta hind välja 9 kuu põhjast, kuna mure kasvab OPECi suuruselt teise naftatootja pärast. WTI kerkis samuti.

Al-Qaedast lahku löönud sõjaline rühmitus võttis enda kontrolli alla Iraagi suurima tammi, mille lõhkamine võib üle ujutada terve Mosuli linna, vahendab Bloomberg. New York Times kirjutas samal ajal, et USA president Barack Obama kaalub õhurünnakuid Iraagis.

"Täna Iraagist tulevad uudised tekitavad muret," kommenteeris Bloombergile Energy Analytics Group direktor Tom Finlon. "Brenti toornafta hind kallineb kiiremini kui WTI, mis on loogiline, sest Brent on rohkem tundlik rahvusvahelise tarne probleemidele."

Septembrikuise Brenti hind kerkis Londoni ICE futuuride turul 0,7%, 105,35 dollarini barrelist. Eile sulgus barreli hind 104,59 dollaril, mis oli madalaim sulgemishind alates 7. novembrist.

USAs New Yorki kaubabörsil kaubeldav septembrikuine WTI kallines samal ajal 0,3%, 97,16 dollarini barrelist. Päeva alguses käis barrel 96,55 dollaril, mis oli madalaim päevasisene hind pärast 4. veebruari. Brent kauples 8,19 dollarit kallimalt kui WTI.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. August 2014, 21:49
Otsi:

Ava täpsem otsing