Premia jätkab äri Venemaal

Kaisa Gabral 08. august 2014, 14:54

Venemaa kehtestas paljudele Euroopa Liidu põllumajandustoodetele impordikeelu. Premia Foodsil on Venemaal aga tütarfirma ning need piirangud neid ei puuduta.

"Hetkeseisuga on Venemaal endiselt lubatud importida koorejäätiseid Euroopa Liidust. Premial ei ole piiril seisvaid ega sealt tagasisaadetud kaubaautosid ning meie äri Venemaal jätkub nii nagu varemgi," kommenteeris hetkeolukorda Premia Foodsi tegevjuht Katre Kõvask.

Premia Foodsil on Kõvaski sõnul tütarfirmal Venemaal. "Hladokombinat Nr1-l, on Peterburi lähistel jäätisetehas, kus toodetakse jäätist ainult Venemaa turule. Venemaa tehases kasutatav tooraine ostetakse väljastpoolt Euroopa Liitu ja Vene rublade eest; toodang müüakse samuti Vene rublade eest ja ka palgad makstakse Vene rublades," seletas Kõvask.

Ta märkis, et Premia Tallinnas asuvast tehasest saadetakse Venemaale vaid 3 toodet ning 2014. aasta esimesel poolaastal oli nende artiklite eksportkäive vaid 0,2 miljonit eurot, mis omakorda moodustas Premia Foodsi kogukäibest vaid 0,4%.  "Premia Foodsi tänavuse poole aasta kogukäive oli 49,5 miljonit eurot ning meie Vene tütarfirma käive oli samal ajal 4,2 miljonit eurot," märkis Kõvask.

 

 

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2014, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing