Toiduketid toiduturiste esialgu oodata ei julge

Pille Ivask 11. august 2014, 09:45

Venemaa kehtestatud impordikeeld tõotab kõhnemaks jätta ka sealsete poodide toiduriiulid, Eesti poeketid esialgu toiduturiste oodata ei julge.

Rimi turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Lilleoja ütles, et Venemaa kehtestatud sanktsioonid mõjutavad sealset jaekaubandust, mis omakorda võib tõesti tõsta piirialadel Rimi kaupluste külastatavust. „Mõningast niinimetatud toiduturismi näeme juba täna. Näiteks külastavad vene turistid hea meelega meie kauplusi ja ostavad kaasa erinevaid Eestis toodetud toiduaineid ning teisi tooteid,“ rääkis Lilleoja, kes lisas, et kui toiduturismi tulemusena näeb ettevõte teatud toodete hulgas nõudluse kasvu, siis suurenab ettevõte ka nende kättesaadavust poodides.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu ütles, et sanktsioonide mõju on veel vara hinnata, kuid Eesti kaup on venelaste seas olnud kogu aeg hinnas. „Loomulikult jälgime igapäevaselt ostutrende ning valmisolek operatiivselt tellimusi suurendada on olemas,“ rääkis Vilu.

Selveril on Narvas kaks kauplust ning turistid moodustavad kauplusekülastajatest suure osa. „Venemaalt pärit klient hindab kõrgelt Eesti toidu kvaliteeti ning Narva kauplustes on näiteks Kalevi kommid või Vana Tallinna liköör populaarsemad kui mitmes teises Eesti piirkonnas. Turist ostab peamiselt kallimat toidukaupa – maiustusi, alkoholi, kala ja juustu, ka ostukorvi maksumus on keskmisest kordades suurem,“ selgitas Vilu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
23. August 2014, 08:31
Otsi:

Ava täpsem otsing