Henkel hoiatab Ukraina kriisi mõjude eest

Birjo Must 12. august 2014, 15:08

Saksa keemiatoodete firma Henkel hoiatas täna, et aasta teises pooles käibekasv peatub, sest Venemaa-Ukraina konflikt ja rahutused Lähis-Idas panevad ärile põntsu.

„Meie hinnangul on Ukraina-Vene konflikti eskaleerumisel ning poliitiliste rahutuste jätkumisel Lähis-Idas turgudele tõsine negatiivne mõju,“ teatas Henkeli juht Kasper Rorsted täna. „Ootame aasta teisel poolel aeglasemat käibekasvu ja väiksemat kasumit aktsia kohta,“ märkis ta.

Henkeli aktsia hind kukkus Frankfurdi börsil täna enam kui 6%, mis on viimase poole aasta suurim langus. Pinged Lähis-Idas ja Ukrainas rikuvad ära Rorstedi plaani kasvatada tänavu ettevõtte käive 20 miljardi euroni. Mullu oli firma käive 16,5 miljardit eurot. Suurem osa kasumist loodeti teenida arenevatel turgudel.

Henkelil on Venemaal kaheksa tehast kokku 2500 töötajaga. Venemaa on ka ettevõtte jaoks suuruselt neljas turg, kus teeniti mullu 1 miljardi euro suurune käive. Ukrainas on Henkelil neli tehast kokku 1000 töötajaga. Lähis-idas oli Henkeli käive mullu samuti pea 1 miljard eurot.

Henkeli käive kukkus teises kvartalis võrreldes mullu sama ajaga 3,5%, 4,1 miljardile eurole. Teise kvartali EBIT-kasum kasvas 2,1%, 674 miljonile eurole.   

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2014, 15:08
Otsi:

Ava täpsem otsing