Ferrari purustas hinnarekordi

Birjo Must 15. august 2014, 11:25

52-aastane Ferrari purustas kalleima auto rekordi, mis kunagi oksjonil müüdud.

Hoolimata veidi tumedast minevikust, müüdi 1962. aasta Ferrari 250 GTO Bonhamsi poolt 34,65 miljoni dollari (25,9 miljonit euro) eest. See purustas eelmise rekordi, mil 1954. aastal Mercedes Benz Formula One läks müüki 31,6 miljoni dollari eest, vahendab CNBC.

„Turg on hetkel lihtsalt nii tugev,“ kommenteeris autospetsialist Marcel Massini. „See on üks kõrgeimaid hindu kogu kollektsioneerimise ajaloos.“

Ferrari GTOd kuuluvad auto-oksjonite maailma Püha Graalide hulka. Ferrari valmistas neid vaid 36 eksemplari ja need olid 1960ndatel peamised võidusõidu autod.

GTOd tulevad harva müügile ja kui see juhtubki, siis tavaliselt kaubeldakse nendega salaja. Ekspertide sõnul müüdi möödunud aastal üks GTO eramüügi käigus 52 miljoni dollari eest. Sellest aga, et GTO müüakse avalikul oksjonil, on möödas juba vähemalt kümme aastat.

Need autod on aga eriliselt hinda läinud viimastal aastatel. Kümme aastat tagasi müüdi GTOsid umbes 10 miljoni dollariga.

Bonhamsi poolt müüdud sõiduk oli 19. GTO, mis Ferrari valmistas. 1962. aastal sõitis sellega prantsuse rallisõitja Jo Schlesser. Samal aastal sattus aga masin õnnetusse ning juht Henri Oreiller sai surma. Nõnda sai sellest esimene GTO, mis on sattunud surmaga lõppenud õnnetusse.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. August 2014, 10:25
Otsi:

Ava täpsem otsing