"Kes oma sõjaväge ei toida, toidab võõrast"

Vilja Kiisler 15. august 2014, 17:56

Sise- ja kaitseministeeriumi esindajad nentisid Paide arvamusfestivalil, et julgeolekul on hind, kuid seda makstes ei tasuks eri valdkondi vastandada.

"Me ei taha mitte edukalt sõdida, vaid sõda ära hoida. Edukuse mõõdupuu on see, kui sõda ei tule pidada," rääkis kaitseministeeriumi asekantsler Sven Sakkov.

"Julgeolek on nagu hapnik, kui seda ei ole, tajume kohe," sõnas Sakkov. Ta tunnistas, et 2% SKPst  riigikaitsele on vähe, sest Eesti pidi riigikaitse omal ajal nullist üles ehitama. "Kes oma sõjaväge ei toida, see toidab võõrast sõjaväge," ütles ta. Raha on tema sõnul alati piiratud hulk, aga kõige halvem oleks eri valdkondi vastandada, üksteise vastu välja mängida. 

Ka siseministeeriumi asekantsler Koort meenutas, et Eesti pidi julgeolekustruktuurid looma sisuliselt nullist. Temagi möönis, et julgeolekut ei ole võimalik ehitada teiste arvel, seda saavad endale lubada vaid diktatuuririigid. "Julgeolek ei saa kunagi valmis, seda luuakse iga päev, ja vaenlane ei maga," tähendas Koort.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. August 2014, 18:04
Otsi:

Ava täpsem otsing