McDonald’s sulges Moskvas neli restorani

21. august 2014, 13:57

USA kiirtoidukett McDonald's oli sunnitud eile Moskvas neli restorani sulgema, kus Venemaa tarbijakaitseameti väiteil ei täideta sanitaarnõudeid nii nagu peab.

Kinni läks ka kõige esimene Venemaal avatud McDonald'si restoran Puškini väljaku lähistel, mis avati 1990. aastal pärast 14 aastat Nõukogude Liidu juhtkonnaga väldanud läbirääkimisi. Toona tungles esimesel päeval restorani ukse taga üle 30 000 inimese, meenutas Financial Times.

Täna võttis McDonald'si restoranid luubi alla ka Rospotrebnazdori talitus Sverdlovskis, teatas Itar-Tass. Läinud kuul kaebas McDonald'si kohtusse tarbikaitseamet Novgorodis, kuna väidetavalt ei näidanud firma õigesti burgerite kalorsust ning osadest toitudest avastati kahjulikud bakterid.

McDonald's teatas, et tegeleb probleemiga ja püüab leida võimaluse restoranide taasavamiseks.

McDonald'sil on Venemaal kokku 438 restorani. Kett on Venemaal sattunud n.ö teravdatud tähelepanu alla pärast seda, kui USA kehtestas Venemaa suhtes sanktsioonid pärast Krimmi annekteerimist. Venemaa poliitik Vladimir Žirinovski on kutsunud üles McDonald'si restorane Venemaal üldse kinni panema.

McDonald'si restoranidel on hiljuti sanitaarnõuetega probleemid olnud ka Hiinas ja Jaapanis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    21. August 2014, 13:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing