Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Eesti Maxima ennustab hinnalangust

25. august 2014, 00:00

Läti Rimides ja Maximates on kohalike piimatööstuste toodangu hind kukkunud 4–30%, kirjutas Läti uudisteagentuur LETA. Ka Eesti Maximates peaksid hinnad lähiajal langema.

Maxima Eesti kommunikatsioonijuht Erkki Erilaid rääkis, et euroliidu toiduainetele kehtestatud impordikeelu pärast prognoosib Maxima toidu­ainete hinnalangust. “Toiduainetele on Maxima kauplustes juurdehindlused minimaalsed ja seetõttu sõltuvad hinnad ennekõike sisseostuhindadest,” rääkis ta.

Erilaiu sõnul käivad tööstustega läbirääkimised ­uute sisseostuhindade ja koguste üle ja Maxima teeb kõik selleks, et toiduainetööstused saaksid võimalikult suure osa sanktsioonide tõttu ülejäävast kaubast koduturgudel realiseerida.

Kodumaine kaup pole liigne risk. Erilaid ütles, et eestlased eelistavad kodumaiseid tooteid iga aastaga ­aina enam. “Ma ei näe riski, kui müüme eestimaist ja imporditud odavamat kartulit kõrvuti, sest kliendid ostavad mõlemat,” selgitas ta.

Läti Maxima esindaja Janis Beseris ütles, et Maxima kauplustes alandatakse Läti suurima piimatööstuse Food Unioni kaupade, aga ka teiste piimatööstuste toodangu hindu.

Kampaania tulemus. Rimi Eesti ostudirektor Margus Amor selgitas, et Läti Rimidesse on tõesti jõudnud Venemaa turule mõeldud kaup, kuid hinnalangus ei ole seotud sanktsioonidega. “See on osa Läti Rimi hinnastamis­strateegiast,” ütles Amor.

Sarnaselt Eestiga käib Lätis kampaania “Osta Läti toitu”, millega on liitunud ka sealne Rimi. Läti Rimi pressiesindaja Dace Valnere sõnul on langenud kuni 170 toote hind.

Sarnase kampaaniaga alustab ka sealne Maxima.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2014, 18:33
Otsi:

Ava täpsem otsing