Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Analüütik: graafik näitab turule 60protsendilist krahhi

Mait Kraun 27. august 2014, 20:32

Föderaalreservi madalad intressimäärad võivad tekitada olukorra, kus turg võib teha karmi, 50-60 protsendilise languse, ütles aktsiate tehnilise analüüsi ekspert Abigail Doolittle CNBC-le.

„Kahjuks ma arvan, et meid võib oodata 2007. aasta sarnane börsikrahh,“ ütles tehnilise analüüsiga tegeleva ettevõtte Peak Theories Research asutaja Doolittle. Tema kommentaarid tulid vahetult pärast S&P 500 indeksi uut rekordit. „On raske ette ennustada, mis krahhi vallandab. Krahh aga algab aeglaselt ja eskaleerub väga kiiresti.“

Doolittle tõi välja 20-aastase Dow Jones’i graafiku (vt. allpool). „Kui vaatame Dow pikaajalist graafikut, siis näeme, et indeks kaupleb üle 10-aastases hinnavahemikus ning hind käib praegu vastupanu pihta (ülemine sinine joon),“ ütles Doolittle. „See on oluline, sest ka teised märgid näitavad suure trendi muutumist.“

 

 

 

 

 

 

 

„Kui näeme maailmas sellist suurt trendi muutumist, siis tavaliselt näeme ka lähitulevikus tugevat volatiilsust,“ nentis Doolittle. Tema sõnul võime näha lausa 50-60 protsendilist langust. „See oleks turu reaktsioon ebatavalistele poliitikatele, mida viimastel aastal läbi viidud on.“

Doolittle nimetas S&P 2000 punkti ületamist suureks verstapostiks, millel tehnilise analüüsi vaatepunktist suurt tähtsust ei ole. „Aktsiad võivad veel tõusta, kuid minu meelest on tulemas korrektsioon, sest pikaajalised graafikud ja hinnaliikumised viitavad sellele.“

On oluline märkida, et paljudel teistel turuanalüütikutel on täiesti teised seisukohad. Näiteks Whartoni professor Jeremy Siegel ütles hiljuti, et turg tõuseb veel aasta lõpuni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2014, 00:17
Otsi:

Ava täpsem otsing