Tallinn tõstab lasteaiaõpetajate palkasid

02. september 2014, 11:56

Tallinna linn otsustas ühtlustada lasteaiaõpetajate palgad kooliõpetajatega, kelle palka tõstis riik tänavu 12%, ütles abilinnapea Mihhail Kõlvart. 

Alanud õppeaastast on Tallinna lasteaiaõpetajate palk keskeltläbi 70 euro võrra suurem kui varem, kirjutab ajaleht Pealinn. "Tallinnas on traditsioon, et lasteaiaõpetajatele makstakse sama palka mis kooliõpetajatelegi," ütles Kõlvart.

Kui 2013. aastal oli õpetajate alampalgamäär 715 eurot kuus, maksude mahaarvamisel umbes 570 eurot, siis alates 1. septembrist hakkab ka lasteaiaõpetajate töötasu olema 800 eurot ehk 640 eurot kätte. Lasteaiaõpetajate, õpetajate abide ning direktorite palgatõusuks on linnaeelarves tänavu ette nähtud 1,5 miljoni eurot.

"Praegu ei ole palgatõusu määrust volikogus veel kinnitatud, kuid et eelarves on raha selleks olemas, võivad lasteaiaõpetajad siiski olla kindlad, et palgatõus tuleb," lausus Kõlvart.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2014, 11:58
Otsi:

Ava täpsem otsing